You are here

Find den opstillede kandidat du er mest enig med til europaparlamentsvalget

» Del på Facebook » Ping this! »

Filip Schwartz Kirkegaard fra EUzoo.dk skrev tidligere idag:

Er du et stort spørgsmålstegn, når det gælder, hvor du skal sætte krydset ved EU-valget den 7. juni?

Du kan tage en genvej ved at gå forbi Altingets nye tjeneste (altinget.dk @ Archive.org), hvor du kan se, hvilken kandidat du er mest enig med på nogle områder.

Du skal dog ikke kun hænge din hat på denne måling. Nogle af spørgsmålene er karikerede, og svarmulighederne er upræcise. Men sådan fungerer den slags test jo. Maskinen giver alligevel et vink om, hvor du hører til i det politiske spektrum.

Fundet her:
Hvem skal jeg stemme på? (EUzoo.dk)

Altinget.dk bruger svar fra kandidater på 18 spørgsmål som grundlag for at finde en kandidat med samme holdning som dig selv på alt fra landbrugspolitik, fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik, anti-terrorlovgivning (hvor initiativet kommer fra EU. Se foredrag af Hans Jørgen Bonnichsen [denmarkonline.dk]), fælles mønt (euroen) til medlemsskab af EU.

Pudsigt nok har Venstre eksempelvis som mål at støtten til landbruget fra EU skal væk i deres principprogram, men holder i EU fast i landbrugsstøtten til landmændene. Det er jo en dansk tidligere venstreminister, som er landbrugskommissær. Mariann Fischer Boel har heller ikke i praksis helt kunne fjerne landbrugsstøtten, som giver højere priser på varene i EU-landene end uden for EU.

Venstre har denne holdning til landbrugsstøtten:
"Den megen landbrugsstøtte forvrider imidlertid markedskræfterne, og det skader både forbrugere og de landmænd, som ikke får støtte. Hvis al told og støtte derimod fjernes, vil vi opleve en fri konkurrence på verdensplan, hvilket både vil skabe nye muligheder for de mest effektive producenter og give billigere produkter til forbrugerne. "
Venstre om Landbruget i EU (eu.venstre.dk @ Archive.org)

Oprindelig henvisning: eu.venstre.dk/index.php?id=89

Venstres spidskandidat til Europaparlamentsvalget Jens Rohde er dog kun delvis enig i hans svar til Altinget.dk @ Archive.org

Oprindelig henvisning: www.altinget.dk/epvalg2009/kandidat.aspx?id=253&show=qa

Et er principprogram. Noget andet er praksis i Venstre.

JuniBevægelsen vil modsat Venstre afskaffe landbrugsstøtten helt.

Læs mere her fanget af Archive.org:
Debat: Smørbjerge (j.dk @ Archive.org) (23. april 2009)