You are here

Hvad betyder EUs telekompakke?

» Del på Facebook » Ping this! »

EUs telekompakke er blevet behandlet for 2. gang i EU parlamentet. Hanne Dahl fra Junibevægelsen havde stillet et ændringsforslag, der blev vedtaget. Det handler om den såkaldte 3 strikes model, som Frankrig har markedsført voldsomt. Download materiale beskyttet af ophavsret uden at betale for det tre gange i træk og din internetforbindelse bliver lukket. Den gled ud af telekompakken i denne omgang. Henrik Føhns spurgte Hanne Dahl hvad telekompakken egenligt indeholder?

3 strikes blev dagen efter vedtaget i Frankrig. Harddisken diskuterer, hvad det betyder for EUs Telekompakke?

Et andet omdrejningspunkt i Telekompakken er netneutralitet. Hanne Dahl giver sit bud på den politiske forvaltning af netneutralitet, mens Stig Myken, adm. dir. for internetudbyderen Fullrate og næstformand i Telekommunikationsbranchen - en brancheforening for tele- og internetudbydere - giver branchens bud.

Stig Myken har også været med i en arbejdsgruppe om netneutralitet sammen med Forbrugerrådet, FDIH, FDIM og flere andre. Harddisken spurgte Stig  Myken, hvad hans holdning er til, at forskellige typer data får forrang fremfor andre på interrnettet?

Hør mere på:
Hvad betyder EUs telekompakke? (DR P1 Harddisken)

Hanne Dahl har i dag rettet henvendelse til Helge Sander, som er den danske minister der skal sidde med ved bordet, når Rådet skal behandle telekompakken om en måned.

Han må stå fast og forsvare borgernes rettigheder på internettet og ikke bøje sig for Sarkozy og de franske planer om at lukke almindelige borgeres internetforbindelser udenom en domstol.

Helge Sander må stå fast for borgerrettigheder på internettet (J.dk)

Hør tidligere udsendelse fra Harddisken om:
Netneutralitet (DR P1 Harddisken) (3. oktober 2008)

Kort fortalt handler netneutralitet om alle data skal komme frem lige hurtigt. Striden har stået om internetudbyderne må prioritere egne service før andres. Eksempelvis egen IP-telefoni før Skype telefoni. Det må de ikke.