Dansk Folkeparti støtter Ja-partierne i mere end halvdelen af EU sager

En optælling fra Ritzau viser, at Dansk Folkeparti i de fleste tilfælde stemmer sammen med Ja-partierne i Folketingets Europaudvalg. JuniBevægelsens spidskandidat Hanne Dahl ser det som endnu et tegn på, at partiets EU-kritik mest af alt er opportunistisk.

"I hele to ud af tre tilfælde flyver danske ministre til forhandlinger i Bruxelles og Luxembourg med politisk velsignelse fra DF"
Berlingske Tidende d. 22. maj 2009

“Optællingen fra Ritzau overrasker mig på ingen måde. Det har længe været mit indtryk, at DF’s EU-politik mere handlede om opportunisme end om substans,” siger Hanne Dahl.

“Optællingen understreger jo blot, at deres unions-kritik er en hul og tom skal. Noget de hiver frem når det bekommer dem vel, og ellers gemmer langt væk. Tænk blot på Lissabon-traktaten; her sagde de at de ville have en folkeafstemning, men valgte alligevel ikke at udnyttede deres magt til at få en.”

“Det vil ikke undre mig, om vi indenfor de næste par år ser Dansk Folkeparti gøre som SF – altså markant ændre EU-politik i jagten på ministerposter.”

Fundet her:
DF’s EU-kritik klinger hult (j.dk) (22. maj 2009)
» Del på Facebook » Ping this! »
Udgiv indhold