De danske myndigheder kan inden længe stille
håndfaste krav om, at importerede æg skal være helt fri for den
frygtede fødevarebakterie salmonella.
Det står klart efter, at Europakommissionens komité for fødevarer og
dyresundhed i dag godkendte den danske ansøgning om at få EU-særstatus
på æggeområdet.
- Det er en stor sejr for de danske fødevaremyndigheder og
fjerkræsbranchen, at EU har valgt at imødekomme den danske ansøgning.
Afstemningsresultatet er en anerkendelse af den danske indsats med at
nedbringe salmonella i æg og holde den på et stabilt lavt niveau,
udtaler fødevareminister Eva Kjer Hansen til Ritzau.
Slut med salmonellaæg til danskerne (DR Online)Læs også:
- Det er godt med en undtagelse for æg. Men vi er stadig ikke sikret mod salmonella i kød fra andre EU-landes fjerkræ, udtaler Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU.
Danmark får fortsat salmonella-fjerkræ fra EU (Folkebevaegelsen.dk) Det ville da være en endnu større sejr, hvis Danmark var herre i eget hus og ikke allernådigst skulle spørge EU-kommissionens embedsmænd om lov til at sætte forbrugersikkerheden højere end industrihensyn.
"Tilladelsen" skal godkendes af EU-parlamentet inden den kan træde i kraft.
Danmark har åbenbart ikke længere folkestyre, men er et styret folk fra EU !
Skrevet af
Flemming Leer Jakobsen