You are here

Ja-partier støtter ja-partier ved europaparlamentsvalget

» Del på Facebook » Ping this! »
Ved valget til Europaparlamentet har SF, Socialdemokraterne og de radikale indgået et valgforbund. Det samme har Venstre, de konservative og Liberal Alliance. Et tredje valgforbund består af Folkebevægelsen mod EU og JuniBevægelsen.

SF-stemmer kan ende i 'fjendens' favn (Politiken.dk) (23. maj 2009)

Snakken om venstre-højre aksen er ren fiktion. SF, Socialdemokraterne, Radikale, Venstre, Konservative og Liberal Alliance snød vælgerne for en folkeafstemning da de åbenbart ikke mente at de kunne få et Ja hjem. Argumentet var at der ikke var tale om nogen suverænitetsafgivelse i Lissabon-traktaten. En traktat, som Irland da lige skal stemme om igen. I EU findes der kun et godkendt svar til en ny traktat. Og det er et Ja. Men er det demokrati ?

Ikke et spørgsmål om rød-borgerlig

Disse forenede ja-partier fremstiller valget d. 7. juni som en kamp imellem en rød contra borgerlig linje. Men faktum er, at det liberale indre marked står naglet fast i traktaterne. Det er derfor en fiktiv "kamp", som er ren propaganda med det formål at snyde vælgerne. Socialdemokraterne og SF kan ikke ændre en tøddel i de forskellige traktater og ønsker jo grundlæggende heller ikke et opgør med markedsgørelse eller privatiseringer af de offentlige sektorer (Under Poul Nyrup Rasmussens statsministerperiode blev der privatiseret flere virksomheder end under den nuværende borgerlige.)

Industrien vinder altid i EU

Forbrugersikkerheden taber altid til industriinteresser i EU. Et eksempel fra sidste år var vedrørende allergi skadelige hårfarver. EU-kommissionen kom efter lang tids tænken frem til, at de ikke skulle forbydes. Der skulle "bare" advarsler på de problematiske hårfarveprodukter. Og i et tilfælde i England kostede det en kvinde livet efter mindre en halv time. Disse farlige og allergifremkaldende produkter kan altså købes i et hvilket som helst supermarked. Læs mere her: EU vil advare på hårfarvningspakker (Denmarkonline.dk)

Det reelle valg

Det reelle valg handler om for eller imod EU. Ønsker du at Folketinget skal være en hul skal, som idag gennemfører over 80% af alle EU-love som et gummistempel eller skal Folketinget igen være den øverste lovgivende magt i Danmark ?

Ønsker du at Grundloven igen skal være den øverste lov og ikke som det er tilfældet idag være underlagt EU-direktiver, traktater og forordninger ?

Så skal du stemme på en unionsmodstander i bevægelserne: Folkebevægelsen Mod EU eller JuniBevægelsen !

Flemming Leer Jakobsen, Vejle