You are here

11 % af EUs udgifter ikke redegjort for - 93 Mia. Euro er forsvundet !

» Del på Facebook » Ping this! »
Pressemeddelelse fra JuniBevægelsen d. 11. november 2008:
Revisionsretten har med stor overraskelse for første gang godkendt (i 14 år) EU’s regnskab.

“Det burde jo være en fantastisk nyhed og man får lyst til at finde flagene og de store lykønskninger frem - lige indtil man læser det skrevet med småt! Revisionsrettens rapport påpeger nemlig, at 11 % af udgifterne ikke kan redegøres for, men ifølge rettens egne regler ligger den tilladte grænse for irregularitet på 5 %. Det er simpelthen et mysterie, hvordan regnskabet så kan godkendes alligevel”, udtaler Hanne Dahl medlem er EU-parlamentet for JuniBevægelsen.

Selv Siim Kallas, EU-Kommissæren for revision og bekæmpelse af svindel, har tidligere udtalt, at han endnu engang ikke forventede en godkendelse af regnskabet fra Revisionsretten, men nu er det altså sket alligevel. 42 milliarder Euro til EU’s strukturfonde kan ikke redegøres for, mens yderligere 51 milliarder Euro til landbruget og landdistriktsudvikling heller ikke kan - næppe beløb man kan kalde for småpenge i det netop godkendte regnskab.

“Godkendelsen er tydeligvis kommet som en overraskelse for mange. Men det ligner mest af alt et politisk statement fra en Revisionsret, der jo ellers gerne skulle være uafhængig. Jeg forstår ikke hvordan dette hullede regnskab har kunnet slippe igennem med en godkendelse - det er imod god revisionsskik, ja endda almindelig sund fornuft.“

“Tænk hvis den danske Rigsrevision godkendte et statsregnskab, hvor der ikke kunne redegøres for 11 % af udgifterne. I Danmark kommer ministre i stormvejr for at have skrevet en flaske rødvin for meget på regningen. Denne situation ville jo være fuldstændig absurd og nærmest utænkelig i Danmark”, slutter Hanne Dahl.

EU’s regnskab godkendt - et mysterie! (J.dk) (11. november 2008)