You are here

EU kan stille krav om at nedbringe dansk betalingsoverskud

» Del på Facebook » Ping this! »

- EU skal blande sig uden om størrelsen af den danske betalingsbalance, udtaler Lave K. Broch, som er en af spidskanidaterne for Folkebevægelsen mod EU i forbindelse med offentliggørelsen af sidste års rekordstore overskud på betalingsbalancen.

Overskuddet på den danske betalingsbalance blev sidste år rekordhøjt: 133,9 milliarder kroner - næsten 25 milliarder mere end året før. Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistisk.

Men overskuddet kolliderer med euro-spillereglerne, der har en grænse på seks pct. af bruttonationalproduktet (BNP). Overskuddet udgør nemlig 7,2 pc. af BNP. I følge Børsen kan EU derfor bede Danmark om at bringe overskuddet ned med skattelettelser.

- EU skal blande sig uden om størrelsen af den danske betalingsbalance. Et flertal i euro-afstemningen takkede nej til euroen og dermed den økonomiske indblanding fra EU, og det bør respekteres, udtaler Lave K. Broch, som er en af spidskandidaterne for Folkebevægelsen mod EU.

- Dette viser også, at kronens tilknytning til euroen er problematisk selv fra et EU-perspektiv. For kronens binding til euroen gør, at kronen er undervurderet. Det er en af hovedårsagerne til, at vi har det store betalingsbalanceoverskud.

Fundet her: / Skal EU blande i dansk betalingsoverskud? (Folkebevaegelsen.dk) (12. februar 2014)