You are here

Professor om patentdomstol: Derfor kan et nej blive et ja

» Del på Facebook » Ping this! »

Et simpelt flertal mod patentdomstolen er ikke nok til at forkaste den. Mindst 30 procent af de stemmeberettigede vælgere skal sige nej for at Danmark ikke går med i den europæiske patentdomstol, påpeger professor.

(...)

Et flertal i Folketinget har nemlig allerede besluttet, at Danmark skal tilslutte sig den europæiske patentdomstol. Det blev vedtaget ved 3. behandling 29. april.

- Det betyder faktisk, at danskerne ikke skal godkende, at vi går med i patentdomstolen, vi skal tage stilling til, om folketingets beslutning om at gå med skal forkastes, siger hun til DR Nyheder

Og det gør en stor forskel, forklarer Marlene Wind. For det er Grundlovens bestemmelser om folkeafstemninger, som giver befolkningen mulighed for at sige fra over for et lovforslag, som et flertal i Folketinget har vedtaget, men Grundloven stiller samtidig krav om en vis stemmedeltagelse, før folketingets beslutning kan blive trumfet.

Det vil sige, der skal være mindst 30 procent, som siger nej, før forslaget kan forkastes, siger Marlene Wind.

Læs hele artiklen her:

/ Professor om patentdomstol: Derfor kan et nej blive et ja | EU VALG (DR Online)

Som unionsmodstander tæller din stemme dobbelt den 25. maj 2014. Udover at du kan stemme på en rigtig unionsmodstander opstillet for Folkebevægelsen Mod EU, kan du også stemme Nej til EUs patentdomstol.

Men der skal mindst være 30 procent af de stemmeberettigede, der skal stemme Nej. Hvis der ikke er det, så kan vi risikere at komme med i EUs patentdomstol. Det følger af reglerne for folkeafstemninger, hvor Folketinget har stemt for dansk deltagelse af EUs patentdomstol. (Men ikke med 5/6-dels flertal som krævet af Grundloven).

Du kan for øvrigt allerede nu & frem til den 23. maj 2014 brevstemme på dit lokale kommunekontor.

Læs mere her:

/ Der kan brevstemmes frem til 23. maj 2014

Rigtige unionsmodstandere stemmer

& viser dermed deres modstand mod EU.

Giv aldrig op !

Husk Nej´et til euroen i år 2000 !

Spred unionsmodstand

FlemmingLeer
EUvalget.dk / Denmarkonline.dk