Dan Jørgensen

Fire ud af 14 parlamentarikere sendte et regnskab

Hvor mange penge er det rimeligt, at medlemmerne af Europa-Parlamentet skal have for at klare deres arbejde? Det er et af de spørgsmål, som skaber stor debat hos vælgerne - og hos parlamentarikerne. Se nederst, hvad parlamentarikerne siger til DR om spørgsmålet.

Hvert medlem af Europa-Parlamentet får hver måned et ekstra beløb oven i løn og andre tilskud. Et skattefrit beløb på op imod 100.000 danske skattefri kroner, som ingen fører kontrol med.

Hvad vil de med EU?

DR2 Debatten d. 28. maj 2009:

Der er valg til Europaparlamentet d. 7. juni, og danskerne bliver gladere og gladere for EU. Det viser en måling, som Capacent har udført for DR. Men hver sjette af os har stadig ikke bestemt os for, hvem vi skal stemme på.

Det er der mulighed med denne uges Debatten, hvor fem kandidater mødes i skarp debat om miljø og klima, forbehold, indvandring og EU-parlamentarikernes høje diæter.

Medvirkende:

Dan Jørgensen er utroværdig

Læserbrev i dagens information:

Socialdemokraternes spidskandidat til EU-Parlamentet, Dan Jørgensen, enten løj, manipulerede eller var alvorligt uvidende på DR tv's valgdebat søndag. Han sagde, at forsvarsforbeholdet hindrer Danmark i at kunne deltage i rydning af landminer rundt om på kloden. Det er en usandhed, som også SF's Villy Søvndal har bragt.

Dan Jørgensen ligger i bunden med fremmøde til afstemninger i Europa-parlamentet

De danske Europa-Parlamentarikere er langt fra de flittigste i klassen til at møde op til de vigtige afstemninger i parlamentet, viser en undersøgelse fra ugebrevet Mandag Morgen og European Policy Center.

Socialdemokraternes Dan Jørgensen ligger fx. på en 574. plads ud af ialt 785 medlemmer af Europa Parlamentet.

Ingen flidspræmie til spidskandidater (DR Valg) (18. maj 2009)

Paneldebat Christiansborg om europaparlamentsvalget 30. april 2009 (online video)

Den 30. april 2009 afholdt EU-Oplysningen et debatarrangement i Landstingssalen med spidskandidaterne til valget til Europa-Parlamentet den 7. juni 2009.  Det markerede 15 års dagen for oprettelsen af EU-oplysningen.

Hele arrangementet på ialt 2 timer kan også ses i sin fulde længde her.

Panelet bestod af disse kandidater:
 Læs mere »

» Del på Facebook » Ping this! »
Udgiv indhold