You are here

eus ministerråd

» Del på Facebook » Ping this! »

Hvad betyder EUs telekompakke?

EUs telekompakke er blevet behandlet for 2. gang i EU parlamentet. Hanne Dahl fra Junibevægelsen havde stillet et ændringsforslag, der blev vedtaget. Det handler om den såkaldte 3 strikes model, som Frankrig har markedsført voldsomt. Download materiale beskyttet af ophavsret uden at betale for det tre gange i træk og din internetforbindelse bliver lukket. Den gled ud af telekompakken i denne omgang. Henrik Føhns spurgte Hanne Dahl hvad telekompakken egenligt indeholder?

EP-kandidater i strid om ny EU-asylpakke

Det nuværende EuropaParlament har vedtaget en asylpakke, der vil forpligte Danmark på at tage imod flere flygtninge. Venstre håber sammen med DF, at forslaget vil falde på et kommende ministermøde

Det tjener menneskesmuglernes sag og åbner for asylshopping. Sådan lyder det fra tre af de danske spidskandidater til det kommende EP-valg om den asylpakke, som i øjeblikket afventer behandling i EU's ministerråd.

EU-Parlamentet afviser Rådets regnskab

I en 'gentleman-agreement' fra 1970 lover EU-parlamentet ikke at blande sig i Rådets pengesager. Til gengæld blander Rådet sig ikke i parlamentets pengesager.

Europaparlamentet snupper flere lovområder fra EU-landene

DR P1 Orientering d. 27. april 2009:

Europa-Parlamentet stemte i torsdags om patienters ret til behandling på tværs af grænserne i EU.

Paraplyorganisationen Danske Patienter kaldte det et stort skridt fremad, mens Danske Regioner, der ejer sygehusene, mente at patienterne bliver svigtet. Heller ikke regeringen var helt begejstret.

EU styrer danske paragraffer

EU står bag op til 80 procent af dansk lovgivning, vurderer eksperter. Regeringen mener, det er 18 procent. Folkebevægelsen kræver uvildig undersøgelse.

EUs ministerrådet har lige vedtaget nye regler, der blandt andet sikrer EU større indflydelse på de studerendes pensum.

Universiteterne er ikke det eneste område, hvor dagligdagen herhjemme fastlægges fra Bruxelles: Mellem 60 og 80 procent af de danske love stammer fra EU. Det vurderer flere EU-eksperter overfor Arbejderen.

Sider

Subscribe to RSS - eus ministerråd