Krav om undersøgelse: Hvor meget bestemmer EU?

Folkebevægelsen Mod EU skrev d. 25. april 2009:

Folkebevægelsen mod EU kræver at regering og Folketing iværksætter en uvildig dansk undersøgelse hvor meget EU bestemmer over dansk lovgivning. Det sker i en udtalelse fra det afgående forretningsudvalg i forbindelse med organisationens landsmøde i Gladsaxe denne weekend. Kravet rejses på baggrund af at en tysk undersøgelse viser, at 84 procent af al lovgivning i perioden 1999-2004 stammede fra EU.

- Det er relevant at se, hvordan det ser ud i Danmark. Vi skal have et sagligt grundlagt at diskutere ud fra, udtaler MEP Søren Søndergaard i den forbindelse.

- Som vi oplever det, er grænserne forlængst overskredet. Vi har ved flere lejligheder oplevet, at EU og EF-domstolen kræver danske love og regler rettet ind efter, hvad de ønsker i Bruxelles, siger Søren Søndergaard.

Udtalelsen er indsat nederst.

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Søren Søndergaard, MEP og spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside – www.folkebevaegelsen.dk


Udtalelse fra Folkebevægelsen mod EU's forretningsudvalg, lørdag den 25. april 2009:

Folkebevægelsen kræver åbenhed om EU's magt

En tysk undersøgelse viser, at 84 procent af al lovgivning i perioden 1999-2004 stammede fra EU. Et alarmerende tal, som mange sikkert vil blive overrasket over. Og meget tyder på, at en dansk undersøgelse vil vise et lignende resultat. Derfor kræver Folkebevægelsen, at regering og Folketing iværksætter en uvildig dansk undersøgelse, så vi kan få klar viden om, hvor meget EU bestemmer herhjemme.

Fundet her:
Krav om undersøgelse: Hvor meget bestemmer EU? (Folkebevaegelsen.dk) (25. april 2009)
» Del på Facebook » Ping this! »
Udgiv indhold